Vardag igen...

Då var vi hemma igen efter en underbar semester vecka.

Vårat hotell var jätte stort och fint och hade mycket trevlig personal. Folk säger att tunisierna är svåra och otrevliga, men detta håller jag minsann inte alls med om. Det beror väl isf på hur man själv bemöter. Vi fick iaf ett mkt gott bemötande och håller inte alls med om att folket där är otrevliga.

   

Vi hade lite otur med vädret, mulet nästan hela tiden.. Men den sköna solen smög sig fram någon liten stund då o då, så då var det bara att passa på att njuta. Semester är så mycket mer än sol, så just därför deppade vi inte ihop pga vädret.. :) Istället passade vi på att hitta på annat skoj, tog taxi in till Sousse och strosade runt bland alla försäljare, inkastare, tiggande barn, moskeer, piratskepp, tuktuk och allt vad staden hade att erbjuda.. D där med tiggande barn är ju ingen rolig syn, fy så tragiskt :(. Men annars var staden som d flesta andra lite större städer. Stressig och skräpig lite här och där..

Här kommer en bild på alla dessa kryddor som såldes från stora säckar. Tillome saffran fanns överallt.. (Ser ni att den lilla "krydd" gubben posar lite.. ?!) ;)



Denna bild på tunisiens motsvarighet till Statoil gav oss ett gott skratt som vi var tvugna att fota och dela med oss av.. :)



Vi tog oss även in till Monastir en dag, där vi såg oss om. Taxi mannen tog oss på en privat guidning nästan. Danne bjöd han på en snus, vilket var en väldig rolig syn. :) I Monastir var vi även lite kulturella och besökte ett museum :)

Resans turist bild tog vi även där i en liten gränd.. :)



Något annat som vi unnade oss var en massage. Helkroppsmassage tillome, ojoj så skönt.. Tänk om man kunde få en sån en gång i veckan. Det hade inte varit helt fel. :)

Tunisierna och deras muslimska tro gör att det här med goda alkoholhaltiga drycker inte är deras starka sida. Har man sett fram emot goda drinkar vid polen, får man minsann se till att fixa detta själv.. Men något dom däremot är riktigt bra på är dessa goda fruktdrinkar. MMmm, vi drack oss mätta på dom mer än en gång kan jag lova.. Sjukt goda.

  


Här har vi den berömda ölen "stark" ölen som innehöll ca 2-3% alkohol och fanns att köpa på "systemet".

   

Svenska grannar upptäckte vi ganska snart att vi hade på hotellet, så med härliga Lasse i högtalarna tog vi med en flaska vin och gick över till balkongen bredvid för att socialisera lite. :)

 

Vi testade även på tunisiernas uteliv, vilket jag knappt trodde fanns.. Men det kan jag lova att det gjorde..

Ett spöktåg åkte vi oxå. Hahah, vi var dom enda i hela tåget.. :D:D Men kul var det och skrek gjorde jag.. :D


Maten i landet föll oss inte riktigt i smaken... Men efter ett träget letande efter en bra resteurang, så hittade vi några riktigt fina som kunde tillgodose våra behov ;). Servicen här var enorm och man kände sig nästan lite fel ute när det var så hög klass på allt.. Men, men.. Gott och trevligt var det..

Eftersom att någon varit så smart och tagit med sig värmeljus, så kunde vi få några mysiga kvällar/nätter på balkongen:)

  

Sådär, då har ni fått ta del av lite av våra resminnen. Men bad och strand bilderna kommer inte så långt som till bloggen ;)

Semestern var utan tvekan FANTASTISK!! Men med det bästa sällskapet kan det ju inte bli annat ;) 

PUSS! 



Så nu är vi åter i vardagen igen..

Endel omständigheter gjorde att hemkomsten blev minst sagt tråkig och omtumlande :(

Livet är orättvist!

"Ögon kan glittra läppar kan le, men sorgen i ett hjärta kan ingen se"

Jag kan inte säga att jag vet hur det känns. Veta kan ingen göra som inte själv varit i situationen, men jag kan sätta mig in i situationen och förstå. Jag tänker på alla nära och kära. 

Tänker även mycket på min kära farfar och mormor som inte längre lever, minnen väcks upp och jag saknar...
Det finns stunder i livet när när jag saknar någon så mycket att jag bara vill plocka fram denne ur mina drömmar och ge en kram på riktigt. Tänk om det vore så enkelt..

Man vet aldrig vad som händer i livet, det kan gå så fort ibland.

Vi måste bry oss om varandra och ta hand om varandra!

Kommentarer
Postat av: Josie

vad FINT skrivet i slutet gumman,... usch började gråta juh :(

Postat av: Nina A

guuu så mysigt! tokavis.. :-( antar att ni haft mer än härligt och romantiskt

2008-05-19 @ 17:54:08
Postat av: Therese

Härliga blogg. =)

2008-05-19 @ 21:41:00
URL: http://tgirlie.blogg.se
Postat av: Nina

ni verkar ju haft supermysigt plutt. jättefin bild dig och danne i "gränden" :)

2008-05-20 @ 10:29:30
URL: http://girls.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback