Januari närmar sig med stormsteg

Puh... I min kropp känns det just nu som att det är ungefär en vecka till 1:a januari. Tänker jag efter lite, så vet jag ju att det är tre hela månader kvar. Tre månader är ganska mycket, men just nu känns det inte så. Den 1:a januari börjrar jag alltså jobba igen. Håhååjaja ;) Trots att jag gnäller alldeles för mycket, så ÄR den största delen av tiden som föräldraledig helt underbar. Är inte alls sugen på att jobba igen, men men... Tur att jag har ett tag på mig för mental förberedelse. När jag väl börjar kommer det säkert kännas ganska kul trots allt.

Det är ju faktiskt jätte kul att Daniel vill vara hemma men vår fina son också. Jag tror att det är nyttigt och bra för hela familjen. Han kommer vara hemma till hösten 2012, så vi delar ganska precis 50/50 på föräldraledigheten. Vi tjänar ungefär lika mycket i lön, vilket är en stor fördel. Skönt att inte någon av oss "tvingas" vara hemma hela tiden bara för ekonomis skull. Tvingas lät hemsk, men ni förstår nog vad jag menar.

Igår var jag och Melker och hälsade på på jobbet där de hade surströmmingsmiddag. Inte illa :)
Var jätte kul att träffa alla och Melker var på sitt charmigaste humör och hoppade från famn till famn.

Nu tog blogglusten plötsligt slut, så det får nog räcka för idag, ska hämta tvätten och förbereda lite middag medans lilla herren sover (om jag hinner) :)


Ha en fin torsdag mina vänner!

Att göra lista..

Jag har en "att göra lista" som är lång. Den är fylld av små saker som egentligen inte är jobbiga eller tar tid, men det blir inte av när man är hemma med lilla Melker. Idag är Daniel ledig, så då ska jag bocka av några punkter på listan.

Imorgon är det dags för 6 mån kontroll och vaccin för lille stackaren, usch vad jag gruvar mig.

Blogglusten tog slut fort idag, vetti tusan vad jag ska skriva. Bjuder på några bilder istället. 

















Jaha, nu har han vaknat.. Slut på vilan! ;)

HEJ!


Måndag

Igår var jag helt inne på att det var söndag och idag är det måndag i min värld. Beror nog på att Daniel har varit ledig sön - tisd och jobbar idag igen.

Nu har Melker sovit nere i sitt rum i två nätter. Det verkar inte vara några problem för honom. Han sover som en stock. För oss är det däremot lite jobbigt, precis som väntat. Känns jätte konstigt att gå upp och lämna honom här nere, men vi hör ju vartenda knyst, så då känns det lite tryggare. På morgonen när han vaknar man av att han ligger och små pratar. När man kommer in i rummet sticker han upp lill huvve och man får väärldens leende. Fantastiskt!!

Jag och Caroline hade ju tänkt fara till Cape east över en helg, men det verkar ju bli aaas dyrt. Alla "paket" de har verkar ju inte gå att boka på helger. Skit!

Bara så att ni vet så är jag nu peppad för att ta tag i träningen på allvar. Tre gånger i veckan, punkt slut!!

Nej, nu lite frukost.

Ha en bra dag!

Regnet öser ner

Först och främst... GRATTIS till Ninni som fyller år idag!!!

Effektiviteten flödar här hemma idag. Har hållit på att tvätta och plocka hela dagen känns det som. OCH... Jag har ÄNTLIGEN flyttat byrån från köket till Melkers rum. HUR kan en sån simpel sak vara så svår att ta tag i. Har surrat om det i veckor, men den har stått kvar. Tills idag. :)
NU är den äntligen på plats, så jag har försökt klämma i en del av det som fanns där i på andra platser, så att Melkers kläder ska få plats där istället. Jag har fortfarande inte riktigt lyckats, men snart. Måste köpa några platslådor eller någon annan förvaring att stoppa alla mina "pyssel" saker i. Haha PYSSEL saker, det låter som att jag är 5 år. Nämen ni vet presentpapper, snören, kort m.m...

Imorse fick vi spontanbesök vid 9 tiden. Melker hade precis somnat och jag satte mig i soffan och kände lugnet. Vips ringde det på dörren. Puh, tänkte jag.. :) Men så tittade jag i lilla kikhålet och blev mycket glad, storfrämmande från Kalix är det inte varje dag man får. Kul kul var det!!

Sen har moster varit här och ätit lunch, alltid lika härligt när góa glada Caroline kommer.

Igår var jag på Helex och söndagstränade. Tokskönt var det, måste verkligen komma igång nu. Usch, va skönt det är.

I lördags var jag, Caroline och Melker på babysång inne i stan. Äntligen fick vi sjunga! :)
Det var vääääldigt mycket folk och väääldigt hög ljudnivå, men trots att Melker var trött så verkade han gilla det. Han var en gladskit hela tiden :). Vi var alla helt knäckta när vi gick därifrån. Melker däckade i vagnen på 2 min och jag ville bara hem och sova jag me.

Vi var ju på bio i fredags. Oj, va konstigt det kändes att vara utan sonen, men skönt!! :) Han hade varit snäll med moster, så vi hade alla en väldigt bra kväll. Jägarna 2 var filmen vi såg. Verkligen jätte bra tyckte jag. Daniel var inte lika exalterad, den fick ett ok från han..

Nu har vi införskaffat en babyvakt, får se nu när vi testar att sova utan lilla M i sovrummet.

Nej, nu är det färdigslöat. Hej hej!!!


Höst...

Nu är det verkligen höst och det var väl sisådär en årstid sen sist det blev något bloggskrivande. Vi har haft en bra sommar med mycket ledighet tillsammans, väldigt skönt. Jag känner att jag blivit lite bortskämd, nu när jag är hemma själv på dagarna :)

Melker växer och mår bara fint. Han kämpar nu för fullt med att komma på hur man gör att ta sig fram på ett bättre sätt än att åla och dra sig, det går så sakta tycker han. Krypandet övas för fullt, men det är svårt att ta sig upp på alla fyra om det inte är ett väldigt mjukt underlag som sängen. När han ska sova eller har sovit så hittar man han ibland ståendes på alla fyra, lycklig som få.

I veckan fick Melker en fin och jätte rolig gåstol av sin kompis Viggo. Överlycklig rullar han runt i sin lilla stol och utforskar hemmet.

Vi har även upptäckt en första tand. Melker tyckte att det var på tiden att vi fattade att det var en tand på g. Han har försökt pika oss genom att bita på tuttkanten, på nappen till nappflaskan m.m.

Det har nog inte hänt så mycket spännande sen sist, trots den långa bloggtorkan.

Vi har flyttat upp vårat sovrum, så nu har Melker ett eget rum här nere. Än så länge har vi en spjälsäng uppe, så han sover nära oss, men vi laddar för att han ska få sova i sitt rum. Han sover så bra på nätterna så det är nog inget problem för han, snarare för oss :)

Nä, nu är det dags för den dagliga dammsugningen och prommis. Sen ska jag och Melker vänta på att moster caroline ska komma och vara med oss. Ikväll är hon så snäll och ska vara med Melker när jag och daniel ska gå på bio. En bra kväll för oss alla! :)