Att sova var fantastiskt, men nu då???

Nu blir ni överraskade va?! Att nästa blogginlägg skulle innehålla lite info och bilder på den nya familjemedlemmen hade ni kanske trott. Ja, det hade vi också önskat.

Jag vaknade igår natt (natten mot söndag) med ont i magen och ryggen som tusan. Vände och vred mig, men det gick inte att sova. Vid fem tiden gav jag upp, flyttade mig istället till soffan. Det var en helt annan värk än det jag kännt tidigare. Värst kändes det i ryggen. Jag tog tid och det gick typ 4-5 minuter mellan dem och de varade i ca 45 sek. Det kom och gick hela tiden och gick inte över. Vid sju tiden väckte jag Daniel som låg och retade mig med sina snarkningar ;). Vi ringde till förlossningen för lite råd. Hon vi pratade med sa att vi fick komma in för en koll om vi ville, men hon gav mig rådet att äta frukost och vara uppe och röra mig lite och se om det blev värre. Blev det värre tyckte hon att vi skulle komma in. Vi gjorde som hon sa. Innerst inne var vi redo att åka efter frukost, men... Vips var det ca 7-8 min mellan värkarna. Vi stannade därför hemma. Sen fortsatte det hela dagen och kvällen med att vara ca 6-9 min mellan värkarna. Vid 23 tiden bestämde vi oss för att åka in till förlossningen för att få kolla så att allt var ok och för att få något så att jag skulle få sova under natten. Innan dess hade vi hunnit ringa några gånger också) :)

När vi kom dit kände vi oss lite löjliga eftersom det inte precis kändes som att det var dags. Eftersom att klockan var efter 22.00 fick vi gå in genom akuten, vilket var lättare sagt än gjort :). Vi gick nästan vilse där i de läskiga sjukhuskällaren som var helt tom på folk.

Jaja, dom körde en ctg kurva och allt såg bra ut. Kollade även hur mycket öppen jag var, endast 1,5cm, men alltid nått. Värkarna kom med 7 min mellanrum. Jav fick en sovdos och vi fick åka hem igen. Att åka hem igen var vi ju inställda på, så det var ingen överraskning. Vägen ut från förlossningen var ingen lek. För det första så hittade vi inte ut ue denna källare i första tagetll, det fanns ingen att fråga och inte heller några skyltar. Totalt dött.. KOMISKT. För det andra så fick jag så galet ont efter att barnmorskan varit och rört i mig. Kunde knappt gååå..

När vi väl kom hem tog jag iallafall denna sovdos. Somnade som en stock och sov hela natten lång, vilket var väldigt skönt och välbehövligt. Men sen då... Har inte kännt någonting på hela dagen. jag har dammsugit, städat och gått i trappor, men nej.. Nu på kvällen max 7 värkar. Hallååååå, har vi inte väntat nog nu??? Tydligen fungerar denna sovdos som en "paus" i värkarbetet, men hur lång paus då???

VÄLDIGT irrterande.. Men, men.. NÅGOT händer i kroppen det är ju ett som är säkert.


Nu hoppas vi att allt sätter igång inatt. Innan helgen måste den lilla komma ut till oss, annars vetti tusan vad vi tar oss till.




Då vet ni hur det ligger till!


Balkongen är snöfri!!!

Som jag har kämpat och hackat... Äntligen är balkongen snöfri, så idag har jag suttit och läst i solen på ballis. Fantastiskt skönt och solen värmde riktigt ordentligt. Satt utan jacka tillomé :)

Ikväll är det hockey dags igen. Spännande spännande.

Förutom att njuta av solen idag så har jag gjort ett ryck och rensat bland massa papper, satt in i pärmar och sorterat. Känns skönt i själen när det är gjort. Ordning och reda! Hittatde även massa gamla fotoalbum som jag fastnade i. Massor av härliga sommarbilder, utomlandsbilder m.m... Kära nån va brun och fräsch jag såg ut. Inte tyckte man det då, men när man ser bidlerna nu så hade man ju gääärna sett ut som då :) Theres (G) var även med på många bilder. Kom på att det var galet längesen jag pratade med henne, så var tvungen att slå henne en signal och höra hur hon hade det. Härligt att höra hennes ljuva glada stämma. =)

Måste väl ge en "magrapport" också. Kan lova att jag är LESS på frågan om det har kommit någon bäbis... Haha.. Självklart frågar folk, det hade jag också gjort. Men jag är så less på att inte få säga JAAA, nu är han här.
Magen är tok hård nästan hela tiden när jag rör mig, men det gör inte ont på något vis. Kommer som små korta rejäla hugg ibland på kvällarna, men de är väldigt korta och inte sammanhängande på nått vis. Har vaknat med magknip flera nätter i rad också, men vet inte om det har med saken att göra. Så vi fortsätter att vänta på smärtan och allt som hör till.

På fredag är det dags för hemtenta. Spännande.

Jaha, bf dagen är...

Det beräknade datumet för vårat lilla pyre att komma till oss är 20/3. Idag är den dagen här, men inget litet pyre. Känns som att vi redan väntat i evigheter. Men snart, snart får vi träffas :) 

Ikväll blr det hockeyhäng här hos oss. Vi ska hejja som tusan och beställa pizza :)

Nu lite vila.

Hej hej!


Jaha?!

Ojojoj... Jag skrev tidigare idag en låååång blogg, tröck på spara och publicera och vad händer?!?! Joo "Sidan kan inte visas" ORKA!!!!

Idag har jag har varit och sett hur Johanna och Rickard fått det i sitt hus. Jätte fint var det och jag blev såå avis. Gud så underbart med ett eget litet hus. Jag, Johanna och lilla William traskade sedan över till Nina som också flyttat till björx och även dem hade jätte fint. Nu vill jag bara flytta, DIRR!!

Vad händer annars då?? Ja, inte mycket.. Jag pysslar på här hemma och känner mig som en liten husmor. Igår kokade jag lingonsylt, lagade lasagne och tvättade. I helgen bytte jag gardiner i sovrummet och vardagsrummet, så nu är hemmet vårfint tills lilla pyret kommer :)

Jag är så grymt rastlös på kvällarna nuför tiden.. Det bara kryper i kroppen. Spelar ingen roll om jag haft fullt upp hela dagen. Kvällarna är hemska. Vill att plutten ska komma NU. Varje kväll innan jag går och lägger mig tänker jag (vi säger det då och då också) "Man vet aldrig, inatt kanske det händer nått. Det är ju många som går och lägger sig som vanligt och vaknar av att något händer.." Så vaknar jag på morgonen och tänker.. "Nähä" :)

Men, men.. Den som väntar på nått gott. Det är ju 4 dagar kvar till bf, så sååå himla länge kan det ju inte dröja. Inom tre veckor har vi iaf vårt lille pyre här.

Nä, nu är det dags för middag.

Hej!


En dag på stan..

Idag har jag haft en dag på stan. Eller, dag och dag.. Några timmar, sen var jag heeeelt slut. Orkade nästan inte gå upp för sista trappan när jag kom hem. Haha, herregud. Tänk att man kan bli såå slut av att gå i några affärer. Fick för mig att vi hade för lite små kläder till plutten, så var tvungen att köpa ett till litet kitt :) Ett par mini jeans och en vit body blev det. Delar med mig av det söta.




Blev även ett par nya gardiner, så när krafterna är tillbaka är det dags för gardinbyte.


Vi är hundvakt till Thereses söta lilla Lykke. Hon och ville busar och lever rövare. Härligt att se att de har så kul tillsammans.

V. 39 nu. (38+2), då vet ni ;) 

Nu är det dags för lite slötime.

Hej!


Här är jag!!!

Ja, jag lever. Bloggtorkan är dock ett faktum.

I fredags arbetade jag min sista dag innan föräldraledigheten. Har tagit ut några semesterdagar osv för att få lite ledighet innan det är dags för vår lilla kille att komma ut. Det känns helt fantastiskt underbart skönt. Jag har sedan fredagen haft tid och ork att umgås med massor av härliga människor, något jag inte haft den senaste tiden.

De sista veckorna med jobb innefattade inte så mycket mer än jobba, äta, sova. Helgerna behövdes till att samla krafter till en ny arbetsvecka. Så något socialt liv har det inte varit tal om.

Men nu är jag som sagt äntligen ledig.
Föräldrautbildningen är i full gång nu. Vet inte riktigt vad jag har att säga om den.. Är lite skeptisk, men man får många bra svar på endel funderingar man har. Så, d är väl bra då. Daniel har inte kunnat vara med de två första gångerna, men på måndag kommer han med. Det är även sista gången, vilket känns ganska skönt :)

Fredag, sista arbetsdagen. Fantastiskt!! Jag bjöd på fika på jobbet och dagen gick fort. Vips var jag ledig!! På kvällen var det dags att fira en av arbetskompisarna som fyllt 60. Vi åt och drack gott, sjöng sånger och umgicks. En mycket trevlig kväll. Daniel hämtade mig vid 22, då var jag tok trött och orkade inte en minut till.

På lördag var det dags för middag på Allstar med Mia, Anna, Linda, Cissi och Ellinore. Tok längesen jag var på Allstar, så d var kul att se lite folk.

Söndagen var en skön slö söndag. Daniels pappa kom hit med köttsoppa han lagat. Väldigt skönt att slippa laga middag och MUMS vad gott det var. 

I måndags träffade jag fina Annelie för en skön prom i solen här på skuris. Mitt promenad tempo är ju under all kritik, men det stod hon ut med :)

På tisdag var det häng på mat & prat med Nina, Johanna och lilla William för en fika o massa surr, väldigt trevligt.
Vi tog en tur på stan också.

Så onsdag och jag hade ännu en date på mat & prat. Denna gång med fantastiska Maria, blev en tur på stan även då, men klarade mig bra ifrån shoppingen.

Det är så himla härligt att solen skiner på dagarna och det droppar från taken. Jag är så ivrig att få bort all snö från ballis, så jag står där och småskottar/hackar varje dag. Det tar sig, snart är all snö och is borta. Bara en tidsfråga innan jag kan sitta där med kaffekoppen :)

Igår hade jag en riktigt mysig hemma dag. Jag städade, bakade bröd och var ute i solen med Ville. Hackade även lite på ballis såklart :) På kvällen var vi till Barnenshus som hade kvällsöppet och någon slags babykväll med erbjudanden av olika slag. Vi hade siktat in oss på en resesäng som såldes till bra pris. Tänkte att en sån behöver vi ju sedan, så lika bra att slå till. Vi åkte dit, skojade påvägen dit om att det skulle vara tok mycket folk redan då vi kom. Skämtet blev verklighet. Parkeringen var FULL, tok mycket folk och LÅNG kö, helt galet. Men vi fick vår resesäng och en söt liten filt som vi spanat in tidigare, så vi kom hem nöjda.

Min rygg har verkligen börjat säga ifrån. På kvällarna gör den så ont så ont. På dagarna är det inga problem, jag glömmer bort att ta det lite lugnt och får då sota för det på kvällen istället. Måste skärpa mig. 


Vi är nu i vecka 38 (37+5) och längtar så förbaskat efter vår lilla prins. 

Barnet väger nu cirka 3 kg och ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden brukar gravida kvinnor bli försjunkna samt kan ha svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.


Detta med magbilder är inte min grej, men bjuder på några trots allt.

       

Den "röda" är i V. 33+2 och de andra V. 36+0.

Ojojoj, vilket blogginlägg detta blev. Nu ska jag rycka upp mig och snart bege mig till barnmorskan för att höra vad hon har att säga idag :)

Tack för mig! =)