Härliga sommarväder!

Äntligen kom årets första sommardag. Helt underbart varmt och skönt har det varit idag.

Jag började dagen med en skön promenad, redan då var det varmt och skönt. Gick i kortärmad trots att klockan bara var åtta på morgonen. Ja, du läste rätt. Åtta var den, jag var morgonpigg som tusan.. :)

Väl hemma tog jag tag i slutspurten på hemtentan. Gjorde klart den rätt snabbt och gick in på stan. Mötte upp Nina och Josefin för en god salladsbuffé till lunch. Sen njöt vi av solen en stund innan Nina skulle ill frissan.

Jag gick hem och tog med Ville ut på en skön prom. Eftersom att mitt uppdrag för dagen var att inhandla minst ett par skor, vilket jag inte hade fixat så tog jag en till sväng på stan efter prommen.. :) Men.. Nej, inga skor nu heller.. Men på den tredje turen på stan för dagen hittade jag mig två par. Hhaha.. ja, två par.  Ni vet.. "köp 2 par skor och få det billigaste paret för halva priset". Ett sådant erbjudande kan man ju bara inte missa när man väl köper ett par lixom. Då är man ju nästan dum ;)

Så då var halva sko frågan löst. Nu är det bara ett par sneakers som fattas. Eller.. Ja tyyyp sneakers ni vet :)

Efter denna stads och promenad dag var jag galet trött.. Danne tyckte vi skulle fara & köpa en mjukglass.. BRAA förslag tyckte jag, så d gjorde vi, och god var den.. Mums.

Gooo!

Ajajajj, ojojoj..

Ajajaj, ojojoj, mitt stackars lilla huvud värker så fruktansvärt idag...

Idag har jag suttit med plugg plugg och åter plugg hela långa dagen och inte är jag färdig. Men nu ger jag upp för idag, kanske är det detta ugglande framför datorn som bidragit till huvudärken. Jaja, nog om det. Man ska inte gnälla över småsaker.

Inget hem har jag snart heller, men... Man ska som sagt inte gnälla över småsaker. Men lite bitter är jag över lägenhetssituationen som verkar vara tröglöst någonting fruktansvärt..

Teres kom hit idag med fika, så jag fick ett värbehövligt break där på eftermiddagen.

Det här med datorer och UGGLANDE. UGGLANDE alltså, med en och samma sak under en längre tid. En längre tid alltså. Ni vet UGGLANDET är OSOCIALT och det kan gör mig VANSINNIG!!! Vansinnig kan det göra mig. Jag gillar dig ändå, men ugglandet... Ja, just d.   ;)

Imorrn ska jag luncha med Nina. Äntligen! Det var grymt längesen vi sågs, så d ska bli riktigt kul att träffa henne.

Jobb hela långa fredag och lördag, sen hundutställning på söndag. Kul! :)

Nu ska jag skicka in lite bilder för framkallning sen blir det en skön dusch och en slapp kväll.

I P R EN - Den intelligenta värktabletten!


Måndag morgon...


Oj, vad jag varit dålig på att blogga på sista tiden.. Skärpning!

Måste börja bloggen med ett stort GRATTIS till min kombo Therese som är nybliven lägenhets innehavare.

Nu är det inte länge kvar tills denna skol termin är över.. Sista hemtentan som ska vara klar på fredag får vi imorrn, en inlämningsuppgift som oxå ska vara inne på fredag. Sen är det bara en muntlig redovisning till veckan och sedan är det äntligen sommarlov. Jag riktigt längtar till att få börja jobba. Den där känslan när man får komma hem från jobbet och känna att.. "Nu har jag gjort min dag", den känslan är underbar och när man pluggar så infinner denna känsla sig aaaaaldrig. Man har en ständig stress och press på vad man bör göra.. Så.. Som sagt. Skönt med några månaders jobb för ett tag. 

Helgen har varit bra. Mycket bra.
Fredagen blev en myyys kväll deluxe.. ;) Jag hängde baki trasa hos Danne och det blev god mat och gott vin m.m..
Lördagen var en mysig dag även den. Var på stan med Marlene och Mia på dagen, sen blev det Eurovision hos Mias jobbarkompis Frida. Sist men inte minst utgång på ollivers. En riktigt bra kväll. Tack brudar!
Så söndag igår.. Även den riktigt mysig. Daniel & Ville pallrade sig till stan, Mia kom oxå. Vi handlade för att sedan fixa en god grillad middag. MUMS!

Idag är det då måndag och jag ska jobba på hertsön. 9-13, en helt lagom tid. :)

Har varit på en skön morgonprom med Ville och nu bör jag lägga på ett kol snart.

Känner mig riktigt pigg och glad idag.. Härligt!


Vardag igen...

Då var vi hemma igen efter en underbar semester vecka.

Vårat hotell var jätte stort och fint och hade mycket trevlig personal. Folk säger att tunisierna är svåra och otrevliga, men detta håller jag minsann inte alls med om. Det beror väl isf på hur man själv bemöter. Vi fick iaf ett mkt gott bemötande och håller inte alls med om att folket där är otrevliga.

   

Vi hade lite otur med vädret, mulet nästan hela tiden.. Men den sköna solen smög sig fram någon liten stund då o då, så då var det bara att passa på att njuta. Semester är så mycket mer än sol, så just därför deppade vi inte ihop pga vädret.. :) Istället passade vi på att hitta på annat skoj, tog taxi in till Sousse och strosade runt bland alla försäljare, inkastare, tiggande barn, moskeer, piratskepp, tuktuk och allt vad staden hade att erbjuda.. D där med tiggande barn är ju ingen rolig syn, fy så tragiskt :(. Men annars var staden som d flesta andra lite större städer. Stressig och skräpig lite här och där..

Här kommer en bild på alla dessa kryddor som såldes från stora säckar. Tillome saffran fanns överallt.. (Ser ni att den lilla "krydd" gubben posar lite.. ?!) ;)



Denna bild på tunisiens motsvarighet till Statoil gav oss ett gott skratt som vi var tvugna att fota och dela med oss av.. :)



Vi tog oss även in till Monastir en dag, där vi såg oss om. Taxi mannen tog oss på en privat guidning nästan. Danne bjöd han på en snus, vilket var en väldig rolig syn. :) I Monastir var vi även lite kulturella och besökte ett museum :)

Resans turist bild tog vi även där i en liten gränd.. :)



Något annat som vi unnade oss var en massage. Helkroppsmassage tillome, ojoj så skönt.. Tänk om man kunde få en sån en gång i veckan. Det hade inte varit helt fel. :)

Tunisierna och deras muslimska tro gör att det här med goda alkoholhaltiga drycker inte är deras starka sida. Har man sett fram emot goda drinkar vid polen, får man minsann se till att fixa detta själv.. Men något dom däremot är riktigt bra på är dessa goda fruktdrinkar. MMmm, vi drack oss mätta på dom mer än en gång kan jag lova.. Sjukt goda.

  


Här har vi den berömda ölen "stark" ölen som innehöll ca 2-3% alkohol och fanns att köpa på "systemet".

   

Svenska grannar upptäckte vi ganska snart att vi hade på hotellet, så med härliga Lasse i högtalarna tog vi med en flaska vin och gick över till balkongen bredvid för att socialisera lite. :)

 

Vi testade även på tunisiernas uteliv, vilket jag knappt trodde fanns.. Men det kan jag lova att det gjorde..

Ett spöktåg åkte vi oxå. Hahah, vi var dom enda i hela tåget.. :D:D Men kul var det och skrek gjorde jag.. :D


Maten i landet föll oss inte riktigt i smaken... Men efter ett träget letande efter en bra resteurang, så hittade vi några riktigt fina som kunde tillgodose våra behov ;). Servicen här var enorm och man kände sig nästan lite fel ute när det var så hög klass på allt.. Men, men.. Gott och trevligt var det..

Eftersom att någon varit så smart och tagit med sig värmeljus, så kunde vi få några mysiga kvällar/nätter på balkongen:)

  

Sådär, då har ni fått ta del av lite av våra resminnen. Men bad och strand bilderna kommer inte så långt som till bloggen ;)

Semestern var utan tvekan FANTASTISK!! Men med det bästa sällskapet kan det ju inte bli annat ;) 

PUSS! 



Så nu är vi åter i vardagen igen..

Endel omständigheter gjorde att hemkomsten blev minst sagt tråkig och omtumlande :(

Livet är orättvist!

"Ögon kan glittra läppar kan le, men sorgen i ett hjärta kan ingen se"

Jag kan inte säga att jag vet hur det känns. Veta kan ingen göra som inte själv varit i situationen, men jag kan sätta mig in i situationen och förstå. Jag tänker på alla nära och kära. 

Tänker även mycket på min kära farfar och mormor som inte längre lever, minnen väcks upp och jag saknar...
Det finns stunder i livet när när jag saknar någon så mycket att jag bara vill plocka fram denne ur mina drömmar och ge en kram på riktigt. Tänk om det vore så enkelt..

Man vet aldrig vad som händer i livet, det kan gå så fort ibland.

Vi måste bry oss om varandra och ta hand om varandra!

Morgonstund har guld i mund...

Gómorron gomorron!

Vaknade riktigt pigg imorse faktiskt, skönt! Jag har redan hunnit med att vara ut me ville på prommis, ätit frukost och gjort mig klar för att gå... Så tittade jag på klockan och upptäckte att klockan var så lite att jag hade tid att skriva en blogg.

Idag blir det plugg för hela slanten. Vi ska ses i bibblo på skolan och kämpa på klockan 8. Sedan eftermiddagen och resten av kvällen kommer jag nog måsta ägna åt en hemtenta som vi får idag 13.00. Den ska vara inne senast fredag, men eftersom att jag hade tänkt ha lite bättre för mig, så gör jag klart den idag ist ;)

Lägenhetsjakten fortsätter.. Den tär på hela mig.. Suck.
Att det ska vara så svåååårt, jag blir galen. Ge mig en tvåa, en fin tvåa med balkong och bra hyra gärna på malmudden, skurholmen... Är det så himla mycket begärt?!
Jaja, jag har mina krav och är kanske lite kräsen.. Men, jag vill helt enkelt inte flytta igen efter ett halvår för att jag inte trivs

Imorr´n drar vi ;)... Åååå, det ska bli så himla roligt, mysigt och välbehövligt med en liten semester.

Tack Johanna för kommentaren.. Klart du måste titta in hit oftare.. :)

KRAM!


ABBA

Söndag idag... Vaknade pigg och uvilad vid 9 imorse, skönt! Nu sitter jag här med en god kopp kaffe och tänkte skriva en liten blogg. Det ni! :)

Arbetspasset på willys i fredags, som jag nästan var lite nervös för gick bra. Jag var dock riktigt ringrostig och fick fråga om saker jag verkligen ska kunna.. Men, men.. Efter nån timma så var jag som hemma i systemen igen. Efter jobbet hämtade Danne upp mig, så for vi till han och slappade resten av kvällen. En lugn och skön fredags kväll med andra ord. 

Igår jobbade jag 12-16, vilket lyxpass va?! :) Ja, det ingick i presenten jag fick av mia. Jag skulle egentligen ha jobbat 12-21.15, men hon hade fixat så att jag skulle sluta 16 ist och vi skulle gå och se Waterloo-The Abba show. 

Så det var vad jag pyslade med efter jobbet. 18.00 började det. Gick till Mia lite innan och fick en god sommardrink :) Sen var det dags för abba music..  :) Härligt.. Kameran hade jag tyvärr glömt hemma, så ni får nöja er med en riktig abba bild. :)

image222

Jätte kul present. Tack Mia! 

Idag är det som sagt söndag och jag jobbar 12-19, så nu måste jag skynda mig lite. 

Förresten... 3 dagar kvar... ;)

Puss!

 

Kalas och resfeber...

Men kära nån, vad har hänt med min fantasi och blogg"glöd".. Totalt bortblåst idag känner jag..

Men en sak har jag full koll på..
*Nu är det bara 5 dagar kvar tills vi åker till tunisien*....
Så d så ;)
Jag får mer och mer resfeber för var dag. D ska bli helt underbart.

Vad har då hänt sen sist?!
Våren och nästan sommaren är här. Jag och Therese gick en prommenad igår och det var helt fantastiskt varmt ute. Man kunde lätt gå i linne utan att frysa. Sååå skönt! Quattro o Ville var med dom oxå såklart, dock till vissa äldre herrars mindre nöje.. haha.. Ja ojojoj så bittra vissa är. Nästan lite tragiskt.. Denna lilla farbror behövde tydligen mer än halva gångbanan för att han skulle komma förbi oss med sin cykel. MER ÄN halva gångbanan var oxå fullständigt ledig. Eftersom jag hörde att han kom cyklande flyttade jag på mig så att jag gick vääldigt nära therese, men det räckte tydligen inte för han gastade helt enkelt... "Öh, hallåååå!! Ni kan ju inte ta upp hela vägen med era jävla hundar" så cyklade han muttrandes vidare. Hoppas lilla gubben hade en fortsatt bra dag. Han förgyllde iaf våran ganska bra. Tack!

Det härliga vädret igår lockade fram alla tänkbara vårkänsolr. :) Utemöblerna och grillen åkte fram, så en pemiärgrillning blev det på kvällskvisten... MMmm, så gott och mysigt det var

Jag var lite huslig och bakade födelsedagsfika och tårta som jag bjöd på i onsdags. För er som missade tårtan kan jag frästa lite med en bild.. ;)

image221

En mysig och bra dag hade jag. Överraskande blommor på köksbordet, blommogram som hängde på dörren och presenter i brevlådan som jag inte var beredd på gjorde dagen ännu bättre. :) Tack tack för alla fina presenter och härliga sällskap på födelsedagen!

image220

Ville o Quattro var med dom oxå såklart. Heeela långa dagen och kvällen. Söton!

Nej, ni mina vänner ska jag ta mig ut på en promenad. Sen äta lite mat och kanske hinna gå en sväng på stan innan jag börjar jobba. Jobbar 16-20.30 i kassan på willys idag.. ojoj, nu var det längesen. Nästan så längesen att jag känner mig lite nervös... :) Nä, det ska nog gå bra..

Ha en bra dag!